Jatkuvaa kassavirtaa sijoittamalla aurinkovoimaan – siellä missä aurinko paistaa

solar-energy-investment

Uusiutuva energia & Cleantech on huimassa kasvussa oleva omaisuusluokka ja hyvä vaihtoehto osakesijoittamisen rinnalle. Sijoittajat hakevat nyt turvaa ja hajautusta osakkeiden hipoessa all time high –arvostuksia. Myös infrasijoituksien tarjoama säännöllinen kassavirta houkuttelee.

 

Uusiutuvan energian infrastruktuurisijoituksien luonne on pitkäjänteistä sijoittamista, jossa tuotto perustuu säännölliseen kassavirtaan. Tavoitteena on minimoida sijoittajan riski ja saada säännöllistä, ennustettavaa ja pitkän aikavälin kassavirtaa.

Wallstreet on perustanut kansainvälisen, aurinkovoimaan erikoistuneen pääomasijoitusrahaston WS Solar Fund Ky:n, joka hyödyntää ilmastonmuutoksen torjunnasta syntyvää kovaa kasvua ja tarjoaa sijoittajille kansainvälisen sijoitusmahdollisuuden uusiutuvaan aurinkoenergian tuotantoon. Rahasto sijoittaa sekä rakennusvaiheessa oleviin, että jo tuotannossa oleviin aurinkovoimalaitoksiin.

Rahasto tarjoaakin sijoittajille vaihtoehdon, jossa on riski/tuotto-profiililtaan kiinteistö- ja velkakirjarahastojen ominaisuuksia: aurinkoenergialaitos on tavallaan yksinkertaistettu kiinteistösijoitus kuitenkin ilman vuokralaisriskiä, sillä energiamyyntisopimukset ovat tyypillisesti 15-25 vuotta pitkiä.

WS Solar Fund on suomen ainoa puhtaasti aurinkovoimaloihin kansainvälisesti sijoittava pääomarahasto. ”Yhdessä kansainvälisen verkostomme kanssa olemme tutustuneet yli 50:een aurinkoenergiahankkeeseen, joista ensimmäiset kohteet ovat nyt kypsyneet sijoituskohteiksi,” kertoo rahaston sijoitusjohtaja, tohtori Mika Räsänen. Rahasto tekee syksyn 2017 aikana ensimmäiset sijoituksensa Kaakkois-Euroopassa oleviin aurinkovoimalaprojekteihin.

”Aurinkovoimaloista on muotoutunut houkuttelevia sijoituskohteita teknologiakehityksen ottamien harppauksien myötä. Lisäksi aurinkovoimaloiden rakentaminen on nopeaa, niiden toiminta perustuu pitkäaikaisiin sopimuksiin ja voimalaitokset tuottavat ennustettavaa kassavirtaa,” Räsänen jatkaa.

Aurinkovoimalla on suuri ja nopeasti kasvava markkina: aurinkoenergian globaalin tuotantokapasiteetin ennustetaan kasvavan vuosittain lähes 30 % vuodessa seuraavien 10 vuoden aikana. Hyvän tuottopotentiaalin lisäksi Wallstreetin aurinkoenergiarahasto vaikuttaa positiivisesti energiatuotannon päästöihin. Lisäksi Wallstreetin toimintamalli on Suomen markkinoilla poikkeuksellinen: rahastonhoitajalle ei makseta mitään palkkioita ennen kuin varoja palautuu sijoittajille.

 

Lisätietoja:

Mika Räsänen
sijoitusjohtaja, Wallstreet Private Equity
+358 50 352 9984
mika.rasanen@wallstreet.fi